ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ ШЕФ-КУХАРЯ ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЧОГО ТАБОРУ
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Шеф-кухар керує всією роботою харчоблоку.
1.2. Шеф-кухар призначається і звільняється з посади директором фірми.
1.3. Шеф-кухар підпорядковується безпосередньо начальнику оздоровчого табору.
1.4. Кваліфікаційні вимоги: спеціальне кулінарне освіту.
2. ОБОВ'ЯЗКИ
2.1. Шеф-кухар оздоровчого табору зобов'язаний:
2.1.1. Організовувати роботу всього персоналу харчоблоку.
2.1.2. Спільно з лікарем стежити за санітарно-гігієнічним станом кухні, цехів по обробці продуктів, зали їдальні.
2.1.3. Складати меню на наступний день.
2.1.4. Складати заявку на купівлю необхідних продуктів і контролювати їх придбання.
2.1.5. Щоденно отримувати продукти з продовольчого складу, контролювати їх зберігання в приміщенні добового запасу продуктів і закладку в котел.
2.1.6. Контролювати технологію і обробку продуктів, правильність використання кухонного інвентарю та інструментів, наявність маркування на всьому обладнанні, чистоту приміщень, обладнання та спецодягу працівників харчоблоку за вимогами СЕС.
2.1.7. Контролювати технологію миття їдальнею, чайної та кухонного посуду, миття столів і підлоги в столовому залі.
2.1.8. Суворо стежити за раціоном харчування дітей: контролювати калорійність, співвідношення інгредієнтів, вітамінів, терміни реалізації зберігання продуктів.
2.1.9. Контролювати виконання інструкцій з техніки безпеки при роботі на кухонному обладнанні або при кухонних операціях.
2.1.10. Складати графік вихідних для персоналу харчоблоку і затверджувати його у директора оздоровчого табору.
2.1.11. Стежити за виконанням усіма працівниками харчоблоку своїх обов'язків.
2.1.12. Контролювати заготівлю овочів (картоплі, капусти) на довготривале зберігання.
2.1.13. Своєчасно подавати заявки на придбання обладнання та інвентарю.
3. НАВИЧКИ І УМІННЯ
3.1. Шеф кухар оздоровчого табору повинен знати і вміти:
3.1.1. Вимагати від підлеглих неухильного виконання їх обов'язків.
3.1.2. Мати повну інформацію про те, що стосується роботи кухні і їдальні.
3.1.3. Вимагати негайного усунення технічних причин, що перешкоджають виконанню посадових обов'язків.
3.1.4. Основи трудового законодавства.
3.1.5. Правила і норми охорони праці і техніки безпеки.
3.1.6. Правила внутрішнього трудового розпорядку.
3.1.7. Політику в області якості, цілі у сфері якості.
3.1.8. Правила санітарії і гігієни.
4. ПРАВА
4.1. Шеф кухар має право:
4.1.1. Вимагати від підлеглих неухильного дотримання їхніх обов'язків.
4.1.2. Вимагати негайного усунення технічних причин, що перешкоджають виконанню посадових обов'язків.
4.1.3. Своєчасно подавати заявки на придбання обладнання та інвентарю.
4.1.4. Вимагати від адміністрації фірми _____________________ та ДОТ створення умов, необхідних для нормальної роботи і забезпечення повного збереження ввірених йому матеріальних цінностей.
5. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
5.1. Шеф кухар несе відповідальність:
5.1.1.За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, передбачених цією посадовою інструкцією, в межах, визначених чинним законодавством.
5.1.2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
5.1.3. За невиконання наказів, розпоряджень і доручень начальника ____________ і начальника ДОТ.
5.1.4. За розкрадання на робочому місці.
|